Imamo najluđi transfer ove zime - Tete!

Zanimljiv slučaj

Imamo najluđi transfer ove zime - Tete!

Vjerovatno najveći transfer ove zime realizovao se jučer u Ukrajini.

Šahtar iz Donjecka u zadnji dan u svoje redove je doveo Brazilca Tetea i za njega platio 15 miliona eura, a u tome ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o igraču koji nema seniorskog nogometa - niti minute.

Tete je ponikao u Gremiju, a iako u ovom klubu nije odigrao niti jednu utakmicu za seniorski tim, to nije spriječilo čelnike Šahtara da odriješe kesu i dovedu ga u svoje redove. Godinama unazad Šahtar je dovodio 'anonimne' Brazilce i potom ih prodavao za milionske iznose, a interesantno je da danas u svlačionici Brazilaca i Ukrajinaca ima skoro isto.

Saopšteno je kako je Tete potpisao petogodišnji ugovor u koji je ugrađena klauzula u iznosu od 150 miliona eura, što je pokazatelj da su u Šahtaru uvjereni kako se radi o igraču pred kojim je budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi