Huligani uništili koreografiju navijača Eintrachta

Nakon sukoba sa policijom

Huligani uništili koreografiju navijača Eintrachta

S. Grebović

Najvatrenije pristalice njemačke ekipe su se neposredno pred početak susreta sukobili sa policijom nakon čega su uništili sopstvenu koreografiju koja je bila spremna da uveliča atmosferu na stadionu.

Večeras je ekipa Eintrachta na svojoj Commerzbank Areni savladala Shakhtar sa visokih 4-1 i tako sasvim zasluženo otišla u osminu finala UEFA-ine Evropa lige. Dva puta je pogađao Haller, po jednom Luka Jović i Ante Rebić, dok je gol utjehe za goste bio djelo Juniora Moraesa.

Domaći navijači su bez sumnje bacili ljagu na sjajnu partiju njihovih ljubimaca, budući da su na tribine prije početka utakmice okačili transparent uvredljivog sadržaja kojeg su primjetili ljudi iz obezbjeđenja i koji su zahtjevali od policije da im isti oduzme kako klub ne bi bio kažnjen od strane UEFA-e.

Akcija policije izazvala je bjes među navijačima Eintrachta, pa je došlo do fizičkog obračuna sa pripadnicima organa reda, ali i do uništavanja unaprijed pripremljene koreografije. Zastavice koje su bile dio koreografije potpuno su uništene od strane domaćih huligana tako da su ostali navijači i igrači ostali uskraćeni da uživaju u potpunoj atmosferi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi