"Imao sam prijatelje u Realu, ali ih više nemam"
Španac Jese Rodriguez prolazio je teške trenutke u životu, pošto ima bolesno dijete, a i na terenu ga je sve manje

Jese Rodriguez iskren

"Imao sam prijatelje u Realu, ali ih više nemam"

Edmir Škorić

Jese Rodriguez nije igrao skoro godinu dana i teško da se može još nešto očekivati od njegove karijere.

Jese je u intervjuu za AS govorio o boravku u Madridu, rekavši da je 'imao prijatelje koji mu nisu bili prijatelji'.

"Iskreno, nedostaje mi igranje nogometa, želim da igram što je prije moguće. Osjećam se dobro, pripremam se i čekam prijelazni rok", kazao je Jese, pa je nastavio:

"Skoro će godina dana kako sam zadnji put igrao, nekad u aprilu... Nisam čak ni igrao čitavu utakmicu, ne sjećam se ni datuma, odavno ne igram. Jako je teško kada ste nogometaš, a ne možete da igrate. Ipak, pokušavam da izvuče neke pozitivne stvari. Sada sam okružen ljudima koje doista volim i promijenio sam neke navike u svom životu".

Šta ste promijenili?

"Promijenio sam prijatelje. Mislio sam da sam imao neke prijatelje koji bi dali život za mene, ali oni to nisu bili. Kada ste mladi, poznati i imate novac, neke stvari ne vidite na najbolji način. S vremenom sam sve naučio. Sada sam čvrsto nogama na zemlji i stvarnost mi je drugačija".

Jeste li išli kod psihologa?

"Nikada, ali znam da je Alvaro Morata išao i da mu nije bilo lako zbog svega što je prolazio. I ja sam radio pogrešne odluke, ali sada bar znam gdje sam griješio i drugačije pristupam problemima".

Žalite li zbog nečega?

"Najviše zbog trenutaka koje nisam iskoristio u Madridu nakon povrede. Da sam bio malo strožiji prema sebi nakon povrede u Madirdu, stvari bi bile drugačije".

Je li se neko iz Reala od bivših saigrača sjetio da vas nazove?

"Svako radi ono što želi. Mislio sam da sam imao prijatelje u svlačionici Reala, ali oni se nisu zabrinuli za mene niti su mi odgovarali na poruke. Ali imao sam dva prijatelja, s kojima sam od malena igrao. Jedan je u La Ligi, drugi igra u nižim ligama".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako je bolest vašeg djeteta utjecalo tokom prošle sezone na vaše igre?

"Imao sam jako loše vrijeme i još uvijek mi je teško. Ne želim nikome da mu dijete ima neku bolest.. Ali to me također motivira. Kad sam umoran, mislim: Ne mogu osjetiti bol ili umor, moram to učiniti za svog sina".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Kakav je talentat bio ,steta je za cijeli nogometni svijet sto je krenuo pogresnim putem .Da je ostao u Realu bio bi jaci od Bale danas..
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi