Ime Asmira Ikanovića zauvijek će ostati urezano u historiju Premijer lige BiH
Generacija Čelika koja je nakon rata ostvarila najveću pobjedu Čelika u novijoj historiji, kada su na Bilinom polju golom Džemala Tabakovića rezultatom 1:0 savladali belgijski Gent

U dvije utakmice postigao golove s pola terena

Ime Asmira Ikanovića zauvijek će ostati urezano u historiju Premijer lige BiH

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika rijetko su s uzdignute glave odlazili sa stadiona Koševo. Poznata je ta negativna tradicija Zeničana na gostujućim utakmicama protiv Sarajeva, ali znali su crno-crveni na našem najvećem stadionu odigrati dosta dobrih utakmica u kojima su se u nekoliko navrata kući vraćali neporaženi.

Jedna od najboljih utakmica Čelika na Koševu bila je i ona 30. marta 2002. godine kada su Sarajevo i Čelik u okviru 23 .kola Premijer lige odigrali sjajan meč, a na kraju je bilo 2:2. Inače tu sezonu je Sarajevo završilo na četvrtoj poziciji, dok je Čelik sezonu okončao na šestom mjestu.

Zanimljivost s ove utakmice na Koševu jeste trenutak koji je obilježio ovaj meč, Asmir Ikanović tada jedan od najboljih igrača Čelika, ali i lige, te reprezentativac BiH u to vrijeme, postigao je sjajan gol s više od pola terena. Muhamed Alaim očito nije ozbiljno shvatio Ikanovića, izašao je na 20-tak metara od gola, a veznjak Čelika odvažio se s velike udaljenosti pogodivši mrežu Sarajeva.

Mnogi su tada mislili da je taj gol Ikanovića bio slučajnost, odnosno da mu je lopta “prešla” preko noge. Međutim igrač Čelika na Koševu je dobio žuti karton, zbog kojeg je preskočio narednu utakmicu protiv Zrinjskog u Zenici, a na terenu je bio u narednom meču protiv Olimpika na Bilinom polju. I da ne bude slučajno kao što su neki govorili na Koševu, Asmir Ikanović u meču protiv kluba iz Sarajeva u 84. minuti postigao je ponovo gol s pola terena za vodstvo Čelika 2:0, na kraju je završilo 3:0 za Zeničane. Na golu Olimpika tada je bio Alen Krak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno da će teško ko nadmašiti ova dva poteza veznjaka Čelika, koji je u dvije uzastopne utakmice na kojima je nastupio postigao gol s pola terena. Ikanović je karijeru završio prije dvije godine u austrijskom niželigašu, a pored Budućnosti i Čelika nosio je dres nekoliko austrijskih prvoligaša i niželigaša. Za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 16 nastupa. Trenutno je angažovan kao trener u jednom niželigašu u Austriji.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FRLegioen
Ikan pusio ko "Turcin",a kondiciono ubjedljivo bio najspremniji igrac Celika!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi