Immobile i Insigne "razmontirali" Fluminense

Golijada na generalci Talijana

Immobile i Insigne "razmontirali" Fluminense

Čak osam golova viđeno je na pripremnoj utakmici između Italije i brazilskog Fluminensea. Na kraju su Azzuri bili uspješniji i slavili sa 5-3.

Talijani su susret započeli u drugom sastavu. Tako su na klupi ostali Buffon, Pirlo, Balotelli, De Rossi i ostale zvijezde. Međutim, ono što posebno može radovati Prandellija je činjenica da je u večerašnjoj utakmici uvidio da na neke igrače može najozbiljnije računati na Mundijalu. Prvenstveno na dvojac Immobile-Insigne koji je briljirao na ovom susretu.

Golijada je počela u 23. minuti kada je Insigne postigao gol za 1-0 na asistenciju Immobilea. Dvije minute kasnije Chiquinho je poravnao rezultat, da bi u 31. minuti talijanski dvojac samo zamijenio uloge. Ovoga puta Insigne asistira Immobileu i to je 2:1. Do poluvremena je Fluminense ponovo izjednačio i to golom Carlinhosa u 37. minuti.

Nastavak donosi nevjerovatan "blitzkrieg" Azzura koji u razdoblju od tri minute postižu isto toliko pogotka! Immobile postiže svoj drugi i treći gol na utakmici u 53. i 54. minuti, da bi u 55. asistirao Insigneu za 5-2. Prandelli vrši neke izmjene nakon sat vremena igre i uvodi Pirla, Balotellija, Barzaglija, De Rossija i Cassana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U 64. minuti je rezervista Fluminensea Carvalho postigao gol za 5-3, ispostavit će se i konačni rezultat ove utakmice. Italija je nakon šokantnog remija protiv Luksemburga pokazala snagu a najveći dobitak generalke je pomenuti dvojac koji je pokazao da perfektno djeluje u tandemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.