Immobile slomio Boneru za vodstvo, Rami spasio bod
FOTO: EPA

Remi u Milanu

Immobile slomio Boneru za vodstvo, Rami spasio bod

M. Šljivak

Milan je u 22. kolu italijanske Serie A na San Siru dočekao Torino, a na kraju pobjednika u ovom duelu nije bilo (1:1).

Milan je dobro otvorio meč. Pazzini je u drugoj minuti imao dobar pokušaj, da bi usprkos lijepoj igri Rossonera u 18. minuti stigao hladan tuš za San Siro. Ciro Immobile je izbjegao ofsajd, sjajnim driblingom je izbacio Boneru, te je pogodio za vodstvo Torina od 1:0.

Padelli je dvije minute kasnije spašavao Torino nakon sjajnog udarca Pazzinija, ali su gosti u 29. minuti imali veliku priliku da udvostruče prednost.  Sjajnu kontro Cercija u pogodak nije pretvorio Farnerud, koji je loše šutirao iz sjajne pozicije.

Muntari i Kaka su do kraja prvog poluvremena imali dobre pokušaje, ali se na odmor otišlo vodstvom Torina od 1:0...

Nakon samo pet minuta igre u nastavku Rossoneri su izjednačili. Adil Rami je sjajnim udarcem matirao Padellija za poravnanje rezultata na 1:1.

Nastavio je domaći tim s napadima na gol gostiju iz Torina. Imali su više od igre, ali teško su stvarali prilike pred golom gostiju. Tek u 77. minuti Kaka sjajno šutira pod prečku iz slobodnog udarca, ali je Padelli ponovo siguran.

Cerci je u 86. minuti uzvratio, ali je lopta otišla tik preko gola, da bi isti igrač potom ponovo imao dobru šansu, ali je spašavao Bonera.

Na kraju je ostalo 1:1, te je Torino produžio seriju na četiri utakmice bez poraza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.