Hrvatska ima najljepši stadion na svijetu

Okružen impozantnom prirodom

Hrvatska ima najljepši stadion na svijetu

Haris Zilić

Hrvatska kao i BiH još uvijek čeka na izgradnju Nacionalnog stadiona, ali se zato mogu pohvaliti najljepšim stadionom na svijetu.

Britanski BBC je 2017. godine stadion Gospin dolac u Imotskom proglasio najljepšim stadionom na svijetu, a tu titulu stadion je ponio i četiri godine kasnije, dok je na stranici stadiumDB.com, među najpojsećenijim.

Stadion je kapaciteta oko 4.000 gledatelja, ali priroda koja ga okružuje je impozantna.

Nalazi se na rubu litice iznad Modrog jezera i mnoge ostavlja bez daha kada ga posjete.

Na pomenutom stadionu utakmice igra NK Imotski, koji je član 1. ŽNL Splitsko-dalmatinske, a kroz historiju najčešće su igrali u 3. HNL, dok su 2012. godine bili petoplasirani u 2. HNL.

Top Komentari

user1582647693
Prema konfiguraciji terena zmija je covijeku najbolji prijatelj makar u slucaju da se ovdje lopte igra
3 1
m1987
Lijep jest, a najljepši ni blizu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi