Wagner u novom klubu: Novac nije bitan, moji saigrači rade prije treninga

Wagner Santos Lago ima novi klub

Wagner u novom klubu: Novac nije bitan, moji saigrači rade prije treninga · Intervju

I dok su brojne njegove kolege s terena već davno rekle 'zbogom nogometu', on se ne predaje. U 40. godini života najbolji strijelac u historiji Premijer lige BiH Wagner Santos Lago odlučio je svoju karijeru nastaviti u Hrvatskoj, u redovima Imotskog, s kojim će igrati u Trećoj HNL (Jug).

Brazilac Wagner je najprije uplovio u trenerske vode i posvetio se radu sa U12 timom Širokog Brijega, ali procijenio je kako mu se još ne ide u mirovinu, pa će ga ljubitelji nogometa u Imotskom imati priliku još jednom vidjeti u akciji.

"Igrajući godinama u bh. ligi nisam ostvario transfer u inostranstvo. Sada mi je to pošlo za rukom", našalio se Wagner na početku razgovora za SportSport.ba, a potom otkrio kako je došlo do toga da svoju karijeru nastavi u redovima Imotskog.

"Nakon što sam se oprostio od Širokog Brijega mislio sam da je to kraj moje igračke karijere, ali, evo, život je nepredvidiv. Nekako se sve brzo odigralo, kontaktirali su me ljudi iz Imotskog i brzo smo se dogovorili. Neće mi biti problem igrati za taj klub, nije to daleko od Širokog Brijega, a i ne uzima mi puno vremena jer nije to profesionalni nivo."

Nogomet mu je ljubav, a kad je tako, onda nikad niste prestari.

"Haha, mnogima sa 40 godina je nezamislivo igrati nogomet, ali meni to i ne predstavlja neki problem. Formula? Pazim mnogo, čuvam svoje zdravlje, disciplina je najvažnija... Nisam baš na nivou kao neki 25-godišnjak, no sigurno da u ima u meni još znanja."

Novac mu je najmanje bitan.

"Ah, to je amaterski nivo. Teško je tu zaraditi nešto, u pitanju je mali novac, ali meni to i nije toliko bitno. Dosta mojih saigrača je zaposleno, pa poslije posla dolaze na trening."

Na pitanje koliko još planira igrati, odgovorio je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Više ništa ne planiram u životu. Sve što sam planirao, na kraju je bilo drugačije, tako da sada živim isključivo u sadašnjem trenutku. To je najbolje", kazao je Wagner na kraju razgovora za SportSport.ba.

Wagner je, podsjećanja radi, najbolji igrač u historiji Premijer lige BiH i njen najbolji strijelac sa 121 golom, kao i rekorder po broju nastupa (297).

Top Komentari

Chupy
Respect!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti