Impozantna statistika Huga Llorisa

Iskusni golman briljira

Impozantna statistika Huga Llorisa

Admin Čaušević

Odbraniti jedan penal za golmana je velika stvar, a zaustaviti tri udarca sa bijele tačke u nekoliko sedmica je više od toga. 

Sjajni Hugo Lloris je u 2019. godini uspio odbraniti čak tri kaznena udaraca. Iako su s njim oči u oči stajali neki od najboljih napadača današnjice on je njihove udarce zastavaljao sjajnim intervencijama.

U duelima protiv Tottenhama penali su dosuđeni za Leicester City, Arsenal i Manchester City, a iskusni Francuz je uspješno odbranio pokušaje Jamiea Vardya, Pierrea-Emericka Aubameyanga i sinoć Sergia Aguera.

Bez obzira što često zna napraviti veliki kiks kao što je nedavno bilo u duelu sa Liverpoolom Lloris je odličnim odbranama penala greške stavio u drugi plan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi