Navijačima Tottenhama "omrženi lik" se neće tako lahko izvući

Prijeti mu suspenzija

Navijačima Tottenhama "omrženi lik" se neće tako lahko izvući

A. Čaušević

Fabian Delph je nakon sinoćnjeg starta nad Harryem Kaneom postao "persona non grata" među navijačima Tottenhama. Razlog je jasan, Spursi su ostali bez svog najboljeg igrača i to do kraja sezone. 

Za veoma žestok i nasilan start Delph se uspio izvući kod sudije Bjorna Kuipersa te je meč odigrao do kraja, međutim engleski reprezentativac bi morao zaraditi naknadnu suspenziju.

Uvođenjem VAR tehnologije je dozvoljeno naknadno kažnjavanje igrača pa bi poslije pregledanog snimka Delph mogao na "hlađenje" jer je nakon izbijanja lopte stao na Kaneov zglob i prema svemu sudeći teško ga povrijedio.

Ukoliko UEFA-ini Disciplinci ustanove da je ovaj start bio namjeran Delph će morati pauzirati najmanje jednu utakmicu.

Pod sličnom "istragom" se prethodnih dana našao i Mario Mandžukić poslije duela sa Milanom, ali je nakon pregledanih snimaka ustanovljeno da napadač Juventusa ne treba biti kažnjen.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
nije bilo nikakve namjere. steta za kane aki covjek izbacio loptu i nije mogao poslije stati negdje drugo
1 0
nickizedostizeko
Ali lahko ste napisali, jel moguće ovo...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti