Impresionirao na SP-u: Čerčesovu novi ugovor

Postao heroj cijele nacije

Impresionirao na SP-u: Čerčesovu novi ugovor

Stanislav Čerčesov i u budućnosti će voditi fudbalsku reprezentaciju Rusije.

Rusi su pod vodstvom Čerčesova na minulom Svjetskom prvenstvu ostvarili veliku uspjeh doguravši sve do četvrtfinala, a kao nagradu 54-godišnji strateg je dobio novi ugovor.

''Čerčesov i njegova ekipa su opravdali povjerenje. Našoj reprezentaciji predviđamo velike pobjede i značajne uspjehe'', poručio je vršilac dužnosti predsjednika RFS-a Aleksandar Alajev dodavši kako je reprezentacija nadmašila sva očekivanja na nedavnom Svjetskom prvenstvu.

Čerčesov će prema novom ugovoru ostati selektor Rusije najmanje do Evropskog prvenstva 2020. godine, nakon čega će se pregovarati o nastavku saradnje. Novi ugovor mu također donosi godišnju zaradu od 2,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjećanja radi, Čerčesov je na klupi Rusije od augusta 2016. godine. Prethodno je vodio Amkar Perm, Terek, Spartak, varšavsku Legiju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti