Independiente osvojio Copa Sudamericana

Argentinski klub 'preživio' Maracanu

Independiente osvojio Copa Sudamericana

Fudbaleri argentinskog Independientea sinoć su podigli trofej osvajača Copa Sudamericana za 2017. godinu.

Independiente je kao gost remizirao sa Flamengom na čuvenoj Maracani odigravši 1:1, što mu je nakon pobjede 2:1 u prvom susretu bilo dovoljno da dođe drugog trofeja u ovom takmičenju u klupskoj historiji (2010., 2017.).

Počelo je loše po Independiente budućni da je Paqueta u 30. minuti doveo Flamengo u prednost od 1:0. Ipak, deset minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za goste iz Argentine, a siguran izvođač bio je Barco.

U drugom poluvremenu viđeno je nekoliko prilika na obje strane. Flamengo je pokušao postići drugi pogodak kojim bi izborio produžetke, ali se Independiente uspješno odbranio i na kraju proslavio veliki uspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi