Infantino: Messi mora osvojiti SP da bude najveći
Foto: EPA

Prvi čovjek FIFA-e

Infantino: Messi mora osvojiti SP da bude najveći

Prvi čovjek FIFA-e Gianni Ifantino izjavio je da Lionel Messi mora osvojiti Svjetsko prvenstvo ukoliko želi pokazati da je najveći. 

O tome ko je najbolji fudbaler u historiji stručnjaci širom svijeta se nikako ne mogu složiti. Za neke je Pele, za druge pak Diego Maradona, dok neki na vrh stavljaju Lionela Messija.

Da je Messi uistinu poseban složio se i prvi čovjek FIFA-e Gianni Infantino, međutim mišljenja je da fudbaler Barcelone mora najprije osvojiti Svjetsko prvenstvo kako bi zaslužio naziv jednog od najboljih igrača svih vremena. 

"Messi je nevjerovatan, ali još nije osvojio Svjetsko prvenstvo. Veliki je broj igrača koji nikada nisu osvojili Mundijal i zbog toga je Maradona poseban u svijetu fudbala. Osvojio je velike trofeje kako sa klubom, tako i reprezentaciji. S obzirom da je Messi rijetko povrijeđen mogli bismo ga gledati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali i 2022. godine. Čak i kada ga igrači pokušavaju faulirati, ne mogu mu potpuno prići", kazao je Infantino. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Reprezentacija Argentine se, inače, zahvaljujući upravo Messiju plasirala na Svjetsko prvenstvu. Čudesni napadač je s tri gola Gaučosima donio pobjedu od 3:1 protiv Ekvadora i mjesto na kontinentalnoj smotri u Rusiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi