Infantino posjetio Južni Sudan

Otvorio sjedište FS

Infantino posjetio Južni Sudan

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino posjetio je Južni Sudan, gdje je otvorio prvo sjedište Fudbalskog saveza ove zemlje.

Južni Sudan je najnovija članica FIFA-e, otkako je 2012. godine primljena u članstvo samo godinu dana nakon sticanja nezavisnosti od Sudana.

Gianni Infantino je posjetu ovoj afričkoj državi iskoristio za razgovor sa predsjednikom Južnog Sudana Salvom Kiirom Mayarditom, s kojim je diskutovao o razvoju sporta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Novi predsjednik Međunarodne fudbalske federacije je prisustvovao i utakmici kvalifikacija za Kup nacija u kojoj je Južni Sudan izgubio od Benina sa 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti