Infantino: Učinit ću sve da video tehnologija bude na SP-u

Predsjednik FIFA-e poručio

Infantino: Učinit ću sve da video tehnologija bude na SP-u

Endin Čaušević

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izjavio je da želi video tehnologiju na Svjetskom prvenstvu narednog ljeta u Rusiji.

Na večerašnjoj FIFA-inoj ceremoniji za najboljeg igrača svijeta Infantino je izjavio da je mnogo više pozitivnih komentara na video tehnologiju, te da će uvijek biti onih koji će se istoj protiviti. Infantino je potvrdio da će dati sve od sebe da VAR narednog ljeta bude dio Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Potrebna nam je video tehnologija. Svaki šampion to treba i potvrda toga dolazi nam iz Portugala i Italije. Definitivnu odluku o tome da li će VAR biti na Svjetskom prvenstvu ćemo donijeti u martu naredne godine, ali ne možemo zamisliti da SP bude odlučen sudijskom greškom. Moramo pomoći sudijama i to je ono što video tehnologija radi", rekao je Infantino, te dodao:

"Potrudit ću se svim sredstvima da se izborimo da video tehnologija bude na Svjetskom prvenstvu. U ovom trenutku ne možemo zamisliti fudbal bez VAR-a. S tim će se završiti veliki broj problema kako za sudije tako i za cijeli fudbal".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije