Iniesta 21. maja potpisuje za novi klub

Karijeru nastavlja u Japanu

Iniesta 21. maja potpisuje za novi klub

Edmir Škorić

Iskusni španski nogometaš Andres Iniesta napustio je Barcelonu, a karijeru nastavlja u dalekom Japanu.

Iniesta će 21. maja potpisati ugovor na tri godine (2+1) s japanskim klubom Visel Kobe, prenosi katalonski Sport.

Iniesta je imao i unosnije ponude iz Kine, ali odlučio se za Japan, a u novi klub stiže nakon što se odigra posljednji meč La Lige ovog vikenda.

Dakle, za tri dana Iniesta će potpisati za Kobe, a on bi to trebao ozvaničiti i na press konferenciji za novinare.

Navodno će u Japanu zarađivati oko 25 miliona eura po sezoni. Podsjećamo da je u dresu Barcelone odigrao 437 mečeva i postigao je 35 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osvajao je sve i svašta, ali vrijedi istaći devet naslova La Lige, te četiri Lige prvaka, dok je sa Španijom bio prvak svijeta 2010. godine, a 2008, 2012. osvajao je evropska prvenstva. Špekulisalo se ovih dana da bi mogao biti pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityju, ali očigledno želi još da igra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi