Veličanstveno: Ovako će se Nou Camp oprostiti od Inieste

Nakon 16 godina napušta Barcelonu

Veličanstveno: Ovako će se Nou Camp oprostiti od Inieste

Legendarni španski fudbaler Andres Iniesta imat će veličanstven oproštaj od Barcelone.

Ovaj 34-godišnji virtuoz posljednju utakmicu u Barceloninom dresu će odigrati u nedjelju protiv Real Sociedada, a navijači tima iz Katalnije već su osmilili način na koji će se oprostiti od svoje legende.

Mediji iz Španije su već objavili kako će izgledati koreografija na Nou Campu, a također, uprava Barcelone je u prodaju pustila i dresove sa Iniestinim imenom i brojem osam, koji je okrenut vodoravno i predstavlja znak beskonačnost.

U ovom momentu nije poznato gdje će Iniesta, koji je u Barceloni proveo 16 godina, nastaviti svoju fudbalsku karijeru. Spominjao se Chongqingu Lifanu, ali ovaj kineski klub je opovrgnuo tu vijest, kao i japanski Vissel Kobe.

Iniestini trofeji s Barcelonom:

Prvak Španije: 9
Kup kralja: 6
Španski Superkup: 7
Liga prvaka: 4
UEFA Superkup: 3
FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo: 3

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iniestini trofeji sa Španjolskom:

Svjetski prvak: 1 (2010.)
Evropski prvak: 2 (2008., 2012.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi