Iniesta najavio veliku odluku, La Liga mu se zahvalila za sve

Iniesta najavio veliku odluku, La Liga mu se zahvalila za sve

E. Škorić

Iskusni španski veznjak Andres Iniesta na pragu je odlaska iz Barcelone.

Iniesta je jučer osvojio s Barcelonom Kup kralja, a po svemu sudeći to mu je bila posljednja utakmica u dresu katalonskog diva. Navodno će karijeru nastaviti u Kini, ali tek treba da ozvaniči odluku.

"Osjećam se posebno zbog navijača, ne samo sada već i tokom čitave karijere zbog poštovanja koje mi ukazuju", kazao je Iniesta, koji će naredne sedmice zvanično objaviti odluku o napuštanju Barcelone.

On je u dresu Barcelone odigrao 670 utakmica, postigao je 57 golova i zabilježio 141 asistenciju, te je osvojio 32 trofeja.

"Ove sedmice javno ću donijeti odluku. Sada je puno emocija i puno osjećanja, a ovaj tim i navijači su za čistu desetku. Želimo sada osvojiti i naslov lige kako bismo sa stilom završili sezonu", kazao je Iniesta.

U međuvremenu, na zvaničnom Twitter kanalu španske La Lige ostavili su oproštajnu poruku za Iniestu na nekoliko jezika.

Po svemu sudeći, došao je kraj Iniestinoj bogatoj avanturi u Barceloni, sada ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru, da li će to biti Kina ili SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti