Naklon za velikog mađioničara!

Iniesta dobio aplauz cijelog stadiona

Naklon za velikog mađioničara!

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su savladali Sevillu sa 5:0 u finalu Kupa Kralja i tako osvojili svoj 30. trofej u ovom takmičenju. 

Navijači katalonskog kluba će dugo vremena pamtiti sinoćnju utakmicu koja se igrala u Madridu jer je to gotovo sigurno posljednje veliko finale Andresa Inieste u dresu Blaugrane. Iniesta nije mogao poželjeti bolju utakmicu u kojoj je uspio da postigne gol i pokaže još jednom o kakvom majstoru se radi.

Pred sami kraj utakmice Ernesto Valverde odlučio je izvesti iz igre kapitena Barcelone, a onda je cijeli stadion ustao na noge. Rijetko koji igrač se može pohvaliti da je dobio gromoglasne ovacije od protivničkih navijača, a Iniesta je već uveliko navikao na sve to.

Iniestu su s terena ispratili aplauzima navijači obje ekipe, a na njegovom licu se moglo vidjeti da želi da ova utakmica vječno traje. Kada je sjeo na klupu Iniestu su stigle emocije i mogle su se vidjeti suze u njegovom licu. S njim je plakao cijelu fudbalski svijet jer je ovo nagovještaj odlaska još jednog mađioničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi