Iniesta: Ronaldinho me zvao da prelazi u Real Madrid

Španac otkrio zanimljivu priču

Iniesta: Ronaldinho me zvao da prelazi u Real Madrid

Andres Iniesta je u razgovoru za španske medije ispričao kako je Ronaldinho pred El Clasico sa Real Madridom motivirao cijelu momčad Barcelone. 

Fudbaleri Barcelone bili su pod pritiskom. Igrati pred ispunjenim stadionom Santiago Bernabeu nije nimalo jednostavno, a zadatak da motiviše Andresa Iniestu i društvo dobio je Ronaldinho koji je briljirao u Madridu.

"Ronaldinho me nekoliko dana pred Real Madrid nazvao usred noći i rekao 'Andres, znam da je tri ujutro, ali moram ti nešto reći. U junu odlazim, moj brat se dogovorio sa Real Madridom, to su nevjerovatne cifre, ne mogu reći ne. Ti si mlad, možeš me razumjeti. Molim te nemoj ništa reći svlačionici i upravi. Nemoj me izdati, tebi vjerujem više nego ostalima", počeo je Andres Iniesta svoju priču i potom nastavio:

"Nije mi dao vremena ni da odgovorim, spustio je slušalicu. Sljedeći dan na treningu se osjećala neka čudna tišina. Svi smo bili čudni. Došao je dan El Clasica i u svlačionici je uzeo riječ: 'Momci, danas igramo važnu utakmicu, oni su jaki, ali mi u posljednje vrijeme funkcionišemo kao porodica. Zvao sam vas noću da vam kažem kako odlazim u junu, ali niko nije progovorio. Shvatio sam da bi svako od nas prije umro nego odao drugoga. Ja ću ostati ovdje, a sada idemo na teren da podučimo ove iz Madrida'".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilskom čarobnjaku se protiv Real Madrida poklonio cijeli stadion, a za svoja dva pogotka je dobio ovacije Santiago Berbaneua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi