Iniesta: Za mene je ovo kraj jednog nevjerovatnog putovanja

Oprostio se od reprezentacije Španije

Iniesta: Za mene je ovo kraj jednog nevjerovatnog putovanja

Endin Čaušević

Reprezentacija Španije danas je doživjela šokantan poraz od Rusije u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Rusija se uspjela plasirati u četvrtfinale nakon penala i tako prirediti još jednu senzaciju na Mundijalu. Nakon što su jučer ispali Argentina i Portugal danas se od Svjetskog prvenstva oprostila i Španija.

Crvena furija je bila prvak svijeta prije osam godina i od ove ekipe se mnogo očekivalo u Rusiji. Španci su napravili djelomičnu smjenu generacija, a mnogi su vjerovali da su jedni od glavnih favorita za osvajanje zlata.

Ipak, to se neće desiti, a nakon ispadanja u osmini finala od nacionalnog dresa oprostio se Andres Iniesta. Heroj Španije kojoj je svojim golom donio titulu prvaka svijeta 2010. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ovo je bila moja posljednja utakmica za Španiju. Kraj jednog nevjerovatnog putovanja. Nekada kraj nije onakav kakav želite", kratko je poručio Iniesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi