Iniesti ponuđena nevjerovatna klauzula da napusti Barcu
FOTO: EPA

Odolio milionima iz Kine

Iniesti ponuđena nevjerovatna klauzula da napusti Barcu

U želji da vladaju svjetskim fudbalom Kinezi posljednjih godina dominiraju prijelaznim rokovima. 

Takmičari u Kini jedini su koji mogu ponuditi iznose kakve nude klubovi iz engleske Premier lige, koja se ubraja među najbogatije, a samo ove sezone je Shanghai SIPG potrošio više od stotinu miliona eura na otkup brazilskog dvojca Oscara i Hulka. Potrošit će još i milione na sedmične i mjesečne plate dvojice igrača.

I dok većina fudbalera teško odoli zovu miliona za Dalekog istoka, postoje i oni kojima novac nije na prvom mjestu. Jedan od njih je Andres Iniesta. Špancu je, kako prenose inostrani mediji, jedan klub iz Kine nudio nevjerovatnih 35 miliona eura te mnoge druge pogodnosti, a jedna od njih je prosto nevjerovatna.

Naime, Iniesta bi u ugovoru imao klauzulu prema kojoj ne bi bio dužan igrati gostujuće utakmice, no on je i to odbio jer pregovara sa Barcelonom oko novog ugovora. Razlog zašto ne želi u Kinu leži u tome što želi igrati na Svjetskom prvenstvu, a ukoliko bi otišao iz Barcelone, šanse da se nađe na popisu bile bi mu znatno smanjene. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone Iniesta je za Barcelonu odigrao samo 1390 minuta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi