Već je potpisan ugovor: Barcelona dobila sjajno i neophodno pojačanje

Martinez novi član Barce

Već je potpisan ugovor: Barcelona dobila sjajno i neophodno pojačanje

Edmir Škorić

Iskusni defanzivac naredne dvije sezone biće član Barcelone u koju dolazi bez odštete.

Španski nogometaš Inigo Martinez je od ljeta slobodan igrač. Čelnici Barcelone su toga bili svjesni, ušli u pregovore i ubrzo dobili zeleno svjetlo od igrača. On je prihvatio da potpiše ugovor na dvije godine i već je Athleticu obznanio da neće produžiti saradnju.

Bivši igrač Real Sociedada ima 31 godinu, a u Athleticu je od januara 2018. godine. Ima dva nastupa za špansku reprezentaciju i 15 za U21 selekciju te zemlje.

Primarno je štoper, ali može da odigra po potrebi i kao lijevi bek. Ove sezone je upisao 13 nastupa i postigao jedan gol u La Ligi.

Zbog problema sa povredama najmanje 15 ligaških utakmica. Početak sezone propustio je zbog povrede koljena, kasnije je stradala potpetica, ali se vratio nedavno i posljednjih nekoliko mečeva bio je neizostavan u timu.

Kada je zdrav, jedan je od ključnih igrača Athletica, pa nema sumnje da će imati prostor za igru u Barceloni.

Navijače Barcelone zasigurno zanima o kakvom igraču je riječ. Krasi ga dobra igra jedan na jedan, dobar je u duelima, a ima i zavidnu brzinu za jednog štopera, te visok procenat uspješnih dodavanja, što znači da donosi neophodnu mirnoću u zadnjoj liniji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je odlaskom Gerarda Piquea i usljed raznih povreda imao dosta problema sa sklapanjem zadnje linije. Upravo to je razlog potpisa Martineza, mada bi ona mogla značiti i prodaju igrača poput Erica Garcije, kako bi se dovele u red financije i kako bi se steklo smanjenje plata neophodno za registraciju drugih igrača.

U Barceloni će biti promjena i ovog ljeta, doći će još neka nova lica, ali očekuju se odlasci pojedinih zvijezda upravo iz financijskih razloga. No, Xavi zajedno s rukovodstvom kluba traži najbolje rješenje - cilj je ostati bez skupih zvijezda, ali zadržati tim koji će ne samo biti spreman da odbrani ili napadne titulu u Španiji, nego da se vrati i u vrh evropskog nogometa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac2
Ko je ovaj ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi