Inigo Martinez potpisao za Bilbao: Otkupna klauzula 80 miliona eura
EPA

Cijelu karijeru proveo u Sociedadu

Inigo Martinez potpisao za Bilbao: Otkupna klauzula 80 miliona eura

Eldar Ganibegović

U španskoj LaLigi je realizovan još jedan transfer. Inigo Martnez, koji je nosio dres Real Sociedada, službeno je postao novi igrač Athletic Bilbaoa.

Baskijski klub je za usluge ovog 26-godišnjeg veznjaka morao izdvojiti 32 miliona eura, a ugovor je potpisan do 2023. godine. Igraču je postavljena otkupna klauzula od 80 miliona eura.

Martinez je cijelu svoju karijeru proveo u Sociedadu. Najprije je nosio dres B tima za koji je upisao 54 nastupa, a onda 2011. godine prelazi u prvim tim u kojem je odigrao 205 utakmica i postgao 17 golova. Za reprezentaciju Španije debitovao je 2013. godine i za nacionalni dres je igrao četiri puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi