Manchester City doveo najskuplje pojačanje u klupskoj historiji

Laporte stiže iz Bilbaa

Manchester City doveo najskuplje pojačanje u klupskoj historiji · Zvanično

Francuski reprezentativac Aymeric Laporte dogovorio je transfer iz Athletic Bilbaa u Manchester City.

Sjajni 23-godišnji stoper, koji se dugo povezivao sa prelaskom u najveće evropske klubove, na kraju je odabrao Manchester City koji je odlučio platiti njegovu otkupnu klauzulu.

Građani će dovođenjem Laportea za 57 miliona funti srušiti klupski rekord kojeg je do sada držao Kevin de Bruyne, koji je prije nekoliko godina doveden za dva miliona manje.

Laporte će postati najskuplje pojačanje Cityja ikada, a očekuje se da tokom dana bude zvanično predstavljen i na Etihadu, pošto su se u Athletic Bilbau već oprostili od njega objavom na Twitteru.

Bilbao je na svojoj zvaničnoj stranici također zvanično potvrdio da je Manchester City aktivirao njegovu otkupnu klauzulu i da je Laporte napustio klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Više detalja o Laporteovom ugovoru sa Građanima bit će poznato nakon što bude predstavljen u engleskom klubu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi