Insigne: Selektor je želio da ja mijenjam Verrattija

Nije se baš snašao

Insigne: Selektor je želio da ja mijenjam Verrattija

E. Čaušević

Reprezentacija Italije poražena je sinoć na gostovanju od Švedske (1:0) u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo.

Italijani su razočarali svoje navijače utakmicom u Štokholmu, te su sada doveli u pitanje plasman na Mundijal. Jedini gol na utakmici postigao je rezervista Johansson u 61. minuti utakmice nakon asistencije Toivonena. Ventura je u finišu pokušao izmjenama unijeti promjene u svojoj ekipi, no Italijani nisu našli način da golom u gostima promijene situaciju.

Selektor Italije je iznenadio javnost kada je iz igre odlučio izvesti Marca Verrattija, a njegovu poziciju zauzeo je Lorenzo Insigne. Fudbaler Napolija je priznao da ga je Ventura pitao može li igrati na toj poziciji što je on bez razmišljanja prihvatio.

"Selektor zna kakav sam ja igrač i da uvijek dajem svoj maksimum na terenu. Rekao mi je da vjeruje da ja trebam zamijeniti Verrattija i rekao sam mu da mogu igrati na toj poziciji. Kad je reprezentacija u pitanju tu nema izgovora i igraš kada te pozovu. Mogao sam bolje i razočaran sam ishodom. Ipak, vjerujem da se možemo vratiti u revanšu gdje ćemo dati 200%", rekao je Insigne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi