Insigne: Sa ponosom nosim desetku Italije
Foto: EPA

Italijanski reprezentativac nakon pobjede nad Lihtenštajnom

Insigne: Sa ponosom nosim desetku Italije

Reprezentacija Italije je večeras, očekivano, na svom terenu slavila ubjedljivu pobjedu protiv Lihtenštajna rezultatom 5:0, a Lorenzo Insigne je "načeo" mrežu gostiju sjajnim pogotkom.

Insigne je nakon utakmice govorio o Napoliju, ali i značaju koji za njega ima reprezentativni dres.

"Bilo je bitno da zabijemo prvi gol. U drugom poluvremenu smo bili u mogućnosti igrati dosta opuštenije", izjavio je Insigne za Rai Sport, te nastavio:

"Drago mi je što sam ja postigao prvi pogodak, a iako se činilo da smo lako došli do pobjede, okolnosti nisu baš bile takve. Biće teško protiv Španije u septembru, ali možemo pružiti dobru timsku partiju i prouzrokovati im mnogo problema po bokovima."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"S ponosom nosim broj 10 u reprezentaciji. Shvatam da za sve što postižem za državni tim, mogu zahvaliti svom radu u Napoliju...Moj san je bio da ostanem u Napoliju, tako da mi je veoma drago što sam produžio ugovor", rekao je Italijan, pa na kraju dodao:

"Nadam se da ću osvojiti nekoliko trofeja tokom narednih pet godina."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi