Nezapamćena golijada na Meazzi, Inter novi lider Serije A!

Hat-trick Lautara Martineza

Nezapamćena golijada na Meazzi, Inter novi lider Serije A!

E. Škorić

U susretu 15. kola italijanske Serije A Inter je ugostio Crotone i u sjajnom meču slavio s 6:2.

Očekivala se danas pobjeda Intera, bez dileme, ali ko bi rekao da će pasti osam pogodaka u duelu Nerazzurra protiv autsajdera.

Crotone je neočekivano prvi poveo poslije 12 minuta igre, kada je Zanellato glavom pogodio za svoj prvi pogodak u Seriji A u karijeri. Međutim, u 20. minuti maestralna asistencija Lukakua i pogodak Martineza za 1:1 i povratak na početak.

U 31. minuti Lautaro je najzaslužniji za gol, no prepisan je kao autogol Marroneu, a u 36. minuti novi pogodak - Crotone stiže do 2:2 nakon penala i uz malu pomoć VAR-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U nastavku je Inter postigao još četiri gola i došao do uvjerljive pobejde. Lautaro Martinez je postigao nova dva gola, a jedan Romelu Lukaku i jedan Hakimi za konačnih 6:2.

Inter je trenutno vodeći u Seriji A sa 36 bodova, ima dva boda više od Milana, koji doduše kasnije igra protiv Beneventa i ima priliku da se pobjedom vrati na vrh.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Spast će oni sa prvog mjesta brzo, pola lige im je za petama, Seria A je trenutno najzanimljivija liga od svih liga petica.
5 4
Nany
Inter je jedna od najkompletniji ekipa u Ligi Rezultat ne bi trebao izostat Ali nije odavno liga bila zanimljivija,samo da potraje neizvjesnost do kraja sezone
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi