Inter deklasirao Lazio na Olimpicu
Ibrahimović i Inter prohujali Olimpicom

Serie A - 15. kolo

Inter deklasirao Lazio na Olimpicu

Edmir Škorić

Inter je gostujući na "Olimpicu" deklasirao Lazio rezultatom sa 3:0, a u drugom večerašnjem susretu Roma je uspjela pobijediti Chievo u Veroni golom Meneza. Ostale utakmice 15. kola Serie A su 7. decembra od 15 sati.

Derbi 15. kola talijanske Serije A odigran je večeras na Olimpicu. Lazio je kao domaćin deklasiran od strane Inetra, koji je večerašnjom pobjedom pokazao da je najozbiljniji kandidat za titulu i ove sezone.

U vodstvo su došli nakon samo dvije minute igre. Na ubačaj Muntarija, Argentinac Samuel je pogodio za 0:1. Gosti su poslije ovog gola nastavili sa još većim tempom, a to se isplatilo krajem prvog dijela.

Pogodio i "naš" Ibrahimović


Maicon je prošao po desnoj strani, i ubacio u peterac "nebesko-plavih". Na pogrešnom mjestu i u pogrešno vrijeme našao se branič Lazia, Dikite.

Već tada je bilo jasno da su gosti daleko bolja ekipa, i da im se smiješi jesenja titula. Konačnih 0:3 postavio je Šveđanin bosanskih korijena, Zlatan Ibrahimović. Cambiasso je izveo slobodan udarac, a Ibrahimović je nadvisio Kolarova i glavom smjestio loptu iza leđa, većeras nemoćnog Carriza.

I Roma se napokon "probudila iz zimskog sna". Rimljani su večeras u Veroni savladali Chievo golom Meneza u 65. minuti.


Brighi je u 85. minuti utakmice zaradio drugi žuti karton, što je bilo automatski isključenje, no to nije puno oštetilo Romu.

Interu se smiješi jesenja titula

Nakon nepotpunog 15. kola Serije A, Inter je vodeći sa 36 bodova, Juventus i Milan imaju po 27 i utakmicu manje. Napoli je na visokom trećem mjestu sa 24 boda, a večerašnji poraz Laziju je pokvario i gol razliku, pa su sada na 6. mjestu, dok je Fiorentina peta.Roma se večerašnjom pobjedom popela na 12. mjesto uz osvojenih 20 bodova. Obje ekipe imaju po 23 boda, ali "viole" imaju nešto bolju gol razliku. Na začelju su Bologna (11), Reggina (10) i Chievo (9). 

REZULTATI
Chievo - Roma 0:1
Menez 65'
Lazio - Inter 0:3
Samuel 2'
Diakite 45' (autogol)
Ibrahimović 55' 

Potražite više informacija na temu Serie A:

 


 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.