Inter i Manchester United potvrdili ulogu favorita, VAR spasio Sevillu

Plasirali se u osminu finala

Inter i Manchester United potvrdili ulogu favorita, VAR spasio Sevillu

Admin Čaušević

Inter, Manchester United i Sevilla su se plasirali u osminu finala Europa lige.

Manchester United je ostvario najubjedljiviji trijumf u večernjem programu. Crveni đavoli su s 5:0 pobijedili Club Brugge.

Engleski tim je tri gola postigao u prvom poluvremenu. Posao im je olakšao Deli koji je odbranio loptu rukom i dobio direktan crveni karton. Penal je u gol pretovorio Fernandes u 27. minuti.

Sedam minuta kasnije prvijenac u dresu Uniteda je postavio Ighalo, da bi odlično prvo poluvrijeme golom u 41. minuti završio McTominay.

Drugi dio donio je još dvije lopte u mreži gostiju iz Belgije. Igrala se 82. minuta kada je pogodio Fred za konačnih 4:0, a konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi svojim drugim golom ponovo je postavio Fred.  

Inter je na praznoj Giuseppe Meazzi ostvario i drugu pobjedu nad Ludogortsom u dvomeču. Ovaj put je bilo 2:1.

Baš kao i u Manchesteru i u Milanu su tri gola pala u prvom dijelu. Bugarski tim je iznenadio Nerazzurre preko Souze u 26. minuti, ali nakon što se Inter uzbiljio stigao je preokret. Pogodili su Biraghi u 32. i Lukaku u 45. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na Sanchez Pizjuanu i duelu Seville i Cluja nije bilo golova. Završeno je 0:0 pa je španski tim prošao dalje zbog gola u gostima jer je u Rumuniji prije sedam dana bilo 1:1.

Fudbaleri Cluja su u 88. minuti postigli gol preko Pauna-Alexandrau, proslavili su gol, ali je sudija Treeimanis poslije konsultacija s VAR sobom poništio gol zbog igranja rukom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi