Inter je primjer kako se ne trebaju prodavati igrači!

Kiksali su mnogo puta

Inter je primjer kako se ne trebaju prodavati igrači!

Endin Čaušević

Početak 2018. godine donio nam je još jedan veliki transfer u svijetu fudbala jer je Philippe Coutinho za 160 miliona iz Liverpoola prešao u Barcelonu. 

Oko tri miliona eura od ovog transfera zaradit će i Inter koji je prije deset godina kupio Coutinha od Vasco de Game. Coutinho je bio velika nada milanskog kluba, ali na Giuseppe Meazzi nikada nije dobio pravu priliku.

Inter ga je nekoliko godina kasnije prodao Liverpoolu za skromnih 13 miliona eura, a Brazilac im je ubrzo pokazao kakvu grešku su napravili. Međutim, Inter je u prethodnih 20-tak godina pokazao kako jedan klub ne treba da posluje, jer je imao nevjerovatnih promašaja što se tiče prodaje igrača.

Klub iz Milana je poznat po tome što zaista zna prepoznati talentovanog igrača, ali problem je što Inter nikada ne iskoristi puni potencijal, te pusti fudbalera da se proslavi do kraja u nekom drugom klubu. Coutinho je samo dio strašne ekipe, odnosno igrača na kojima je Inter napravio ogromne greške.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi