Juventus razbijen na Meazzi: Inter potpuno nadigrao Staru damu
Foto - EPA

Nerazzurrima tri boda u Derbiju Italije

Juventus razbijen na Meazzi: Inter potpuno nadigrao Staru damu

M. Šljivak

Inter je u 18. kolu Serije A na Giuseppe Meazzi u Derbiju Italije dočekao Juventus i upisao je laganu pobjedu rezultatom 2:0.

Antonio Conte je potpuno nadmudrio Andreeu Pirla u ovom meču. Juventus je izgledao bezidejno i Nerazzurri su zasluženo došli do tri boda.

Staru damu je 'načeo' njihov bivši igrač Arturo Vidal. Iskoristio je čileanski veznjak fenomenalnu loptu Barelle i zabio je za 1:0.

Mogla je prednost domaćeg tima nakon prvog dijela biti još i veća. Lukaku je dva puta gađao, Szczesny je odbranio, a Lautaro Martinez je nakon jedne odbijene lopte promašio zicer.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:0, a Juventus ni u nastavku nije pokazivao lice šampiona.

Inter je u 52. minuti stigao do drugog gola. Barella je sjajno zabio i pogodio je za 2:0.

Oglasi

Nije Juve mogao ništa u fazi napada. Conte je potpuno zatvorio ofanzivni dio ekipe iz Torina i tek u 87. minuti Juventus ima dobru šansu, ali je Handanović fenomenalno odbranio udarac Chiese.

Ostalo je do kraja 2:0 za Inter koji je sada sedam bodova ispred Juventusa i izjednačio se sa Milanom na vrhu tabele.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 18. kolo:

Inter - Juventus 2:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babuka1
Conte ocitao lekciju Pirlu, inter ocitao lekciju Juventusu. Sasvim i vise nego zasluzena pobjeda. Juventus blijed, bez ideje, bez glave i repa, bez ambicije. A kako i nece biti kad u sredini nemaju ni pola kreativnog igraca, a kamo li cijelog. Sve u svemu, za nas navijace juventusa mucna tekma za gledanje. Nadat se da ce biti bolje.
15 2
Edin Merlin
Pjanić izmislio život za cijeli vezni red Juventusa.....
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi