Inter na krilima Lukakua pobijedio Lazio i preuzeo prvu poziciju u Seriji A

Domaći slavili sa 3:1

Inter na krilima Lukakua pobijedio Lazio i preuzeo prvu poziciju u Seriji A

E. Čaušević

Inter je večeras na svom terenu pobijedio Lazio sa 3:1 u derbiju 22. kola italijanske Serije A.

Inter je na krilima Romelua Lukakua uspio da dođe do nova tri boda i preuzme lidersko mjesto Serije A od gradskog rivala Milana.

Domaći su veoma dobro ušli u meč i nakon početnog ispitivanja snaga Inter je došao do prednosti. Sudija je svirao penal nakon što je Lautaro oboren u kaznenom prostoru iako su igrači Lazija žestoko prigovarali zbog toga.

No, sudija nije mijenjao svoju odluku, a siguran s bijele tačke bio je Romelu Lukaku koji je pogodio za 1:0. Do kraja prvog dijela Inter je zabio i drugi pogodak.

U 45. minuti lopta se sretno odbila do Lukakua koji je izašao sam ispred Reine i povisio na 2:0. Sudija je prvobitno svirao penal, ali nakon konsultacija s VAR sobom priznao je gol Belgijanca jer je sve bilo regularno.

Lazio je uspio u drugom dijelu da barem na nekoliko minuta zakuha stvari. Gosti su u 61. minuti uz dosta sreće preko Escalantea smanjili na 2:1, ali njihova radost nije dugo trajala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Samo tri minute kasnije Inter je riješio sve na ovom meču. Lukaku je kao tenk prošao po desnoj strani pored Parola i dodao loptu za Lautara kojem nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu za 3:1.

Do kraja meča oba tima su imala nekoliko jako dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Inter je sada prvi sa 50 bodova i ima bod više od Milana, dok je Lazio sedmi sa deset bodova manje.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MilanSkriniar
Jel ti muka Čauševiću? Klocu!
6 1
Marco_Materazzi
GRANDE INTER! Penaldo vidjen kako hoda u skafanderu ulicama Torina, hladno je -8
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti