Inter na pragu velikog pojačanja iz Bundeslige

Rodriguez želi samo u Inter

Inter na pragu velikog pojačanja iz Bundeslige

E. Čaušević

Čelnici Intera najavili su prije nekoliko sedmica da će u ljetnom prelaznom roku ispuniti sve želje trenera kluba ukoliko se ostvari plasman u Ligu prvaka.

Inter već nekoliko sezona nije igrao u najjačem rangu klupskog fudbala u Evropi, a glavni cilj ove ekipe je da naredne godine konačno gledaju svoj tim u Ligi prvaka. Čelnici kluba poručili su da će u tom slučaju dovesti nekoliko zvučnih pojačanja, a jedan od njih trebao bi biti i Ricardo Rodriguez.

Ovaj desni bek Wolfsburga nalazi se na meti mnogih evropskih ekipa, ali je poručio čelnicima njemačke ekipe da ga zanima samo prelazak u Inter. Navodno, on je odbio Arsenal, PSG i Marseille jer je Inter klub za koji navija od djetinjstva.

Wolfsburg želi da Inter aktivira otkupnu klauzulu koja iznosi 22 miliona eura, dok je cilj italijanske ekipe da ponudi 15 miliona eura za Švicarca. Navodno, Rodriguez je pristao na smanjenje plate sa četiri na 2,5 miliona eura samo da zaigra u dresu Intera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti