Postignut dogovor, Muriel od ljeta u Interu

Kolumbijac u Interu

Postignut dogovor, Muriel od ljeta u Interu

Edmir Škorić

Luis Muriel postigao je dogovor s Interom i od ljeta je igrač Nerrazurra, javlja Corriere dello Sport.

Muriel je dogovorio osobne uslove sa Interom, ali Sampdoria još uvijek nije prihvatila ponudu crveno-plavih, mada dobro obaviješteni izvori kažu da tu neće biti puno problema

Ovaj 25-godišnji napadač je stigao u Udinese 2010. godine, a od tada je u 157 nastupa postigao 40 golova i povezivao se sa velikim brojem klubova u posljednje vrijeme.

Kolumbijca ugovor sa Sampom veže do 2019. godine, ali postoji odštetna klauzula u ugovoru i ona iznosi 28 miliona eura, što znači da tim iz Đenove sve i da želi ne može zaustaviti Muriela da ode. Bitno je, naravno, samo da neko ponudi spomenuti iznos i on ide.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrač trenutno zarađuje 900 hiljda eura po sezoni, a ta brojka će se udvostručiti prelaskom u Inter.

Muriel je u Sampdoriji zabio 17 golova na 70 mečeva, a igrao je prethodno na posudbama iz Udinesea u Granadi i Lecceu. Karijeru je počeo u Deportivo Caliju (Kolumbija).

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi