Inter nastavio niz, Udinese teško, derbi začelja Atalanti

Serija A, 8. kolo

Inter nastavio niz, Udinese teško, derbi začelja Atalanti

Edmir Škorić

Inter je nastavio svoj pobjednički niz protiv Catanije, dok su se nogometaši Udinesea dobro namučili da osvoje bodove protiv Pescare. U derbiju začelja Atalanta je savladala Sienu.

Inter je nastavio svoj pobjednički niz. Na San Siru su Nerazzurri, doduše dosta teško, savladali Cataniju. Vodstvo im je osigurao bivši napadač Milana Antonio Cassano u 28. minuti, a sve dileme oko pobjednika okončao Palacio na ubačaj Milita pet minuta prije kraja utakmice. Inter je sada prestigao Lazio na trećoj poziciji, obje momčadi imaju po 18 bodova, dok Napoli na drugoj poziciji ima 19, a Juventus 22 na liderskoj poziciji.

 

Parma je na Tardinaiju stigla do zlata vrijednih bodova u duelu sa Sampdorijom. Domaćin je u ovu utakmicu ušao jao 17-plasirana momčad šampionata sa samo šest bodova, pa su tri boda prosto bila neophodna.

 

Zahvaljujući iskusnom napadaču Amauriju uspjeli su ostvariti svoj cilj. Amauri je prvi gol postigao u 36. minuti iz penala, dok je u 53. postigao svoj drugi gol. Naravno, Đenovljanima je posao otežao Romero, njihov golman koji je isključen već u 34. minuti, kada je skrivio penal.

 

Tek u 81. minuti gosti iz Đenove smanjuju iz penala preko Edera, no do kraja se rezultat više nije mijenjao. Istim je rezultatom u Bergamu Atalanta saladala Sienu. Nakon 0:0 u prvih 45 minuta, u nastavku puno otvorenija igra i tri pogotka - dva u mreži gostiju. Bio je to duel dvije posljednjeplasirane momčadi.

 

Sjajnim golom Reginalda gostiju su poveli u 60. minuti. Samo dvije minute kasnije Cigarini zabija za 1:1 i vraća plavo-crne u igru. Osam minuta prije kraja utakmice, Bonaventura pogađa za prvo vodstvo Atalante i na kraju velika tri boda.

 

Probudili su se i nogometaši Udinesea, koji su u Udinama minimalno, s igračem manje, savladali Pescaru. Junak je bio Maicosuel, koji je u 53. minuti matirao gostujućeg golmana za pobjedu Zebri. Prethodno je iskusni Di Natale pogodio mrežu gostiju, ali je pogodak opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije.

 

U Veroni su Chievo i Fiorentina podijelili bodove odigravši 1:1, dok u okršaju Palerma i Torina na Siciliji nije bilo pobjednika, kao niti pogodaka. 

 

Serija A, 8. kolo:

Atalanta - Siena 1:1 (Cigarini 62/ Reginaldo 60)

Chievo - Fiorentina 1:1 (Thereau 17/ Rodriguez 18)

Inter - Catania 2:0 (Cassano 28, Palacio 85)

Palermo - Torino 0:0

Parma - Sampdoria 2:1 (Amauri 36 - penal, 53/ Eder 81 - penal)

Udinese - Pescara 1:0 (Micosuel 53)

 



Potražite više informacija na temu Serie A:



Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.