Inter nezaustavljiv, novi kiksevi Rome i Juventusa
Foto: EPA

Očaj Juventusa, Roma ostala bez bodova

Inter nezaustavljiv, novi kiksevi Rome i Juventusa

Midhat Šljivak

Večeras su odigrani susretu petog kola italijanske Serie A, a vrijedi izdvojiti novu pobjedu Intera, poraz Rome i nastavak blamaže Juventusa.

Roma je poražena kao gost u Genovi kod Sampdorije s 2:1.

Sjajan meč odigrala su ova dva tima. Roma je bila nešto konkretniji rival, imali su nekoliko zaista sjajnih prilika, ali su na kraju otišli kući pognute glave. Vodeći gol za domaće postigao je Eder u 50. minuti, da bi u 69. minuti Miralem Pjanić uposlio Salaha za izjednačenje rezultata na 1:1.

Sampa do pobjede stiže u 85. minuti. Eder je šutirao, a vlastitu mrežu pogađa Manolas za konačnih 2:1. Edin Džeko i Miralem Pjanić odigrali su jako dobar susret. Imali su nekoliko sjajnih pokušaja, ali je golman Viviano bio na visini zadatka.

Ervin Zukanović je pružio fantastičnu partiju u dresu Sampdorije...

Inter je s minimalnih 1:0 savladao Veronu, te je jedini tim s maksimalnim učinkom u prvenstvu. Jedini gol na meču postigao je Felipe Melo u 56.mnuti susreta.

Aktuelni prvak Juventus remizirao je sa Frosinoneom (1:1), dok je Lazio na Olimpicu savladao Genovu s 2:0, uz asistenciju Senada Lulića za gol Filipa Đorđevića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 5. kolo:

Carpi - Napoli 0:0
Chievo - Torino 0:0
Fiorentina - Bologna 2:0 (Kuba 72', Kalinić 82')
Inter - Verona 1:0 (Melo 56')
Juventus - Frosinone 1:1 (Zaza 50', Blanchard 90+2')
Lazio - Genoa 2:0 (Đorđević 35', Anderson 62')
Palermo - Sassuolo 0:1 (Floccari 35')
Sampdoria - Roma 1:1 (Eder 50' / Salah 69')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti