Inter ostvario najveću pobjedu od proljeća 2017. godine

Brescia se slabo provela na Meazzi

Inter ostvario najveću pobjedu od proljeća 2017. godine

Ekipa Intera pobijedila je večeras na Giuzeppe Meazza stadionu Bresciju sa visokih 6:0 u 29. kolu Serije A. 

Nerazzurri su bili jako raspoloženi na ovoj utakmici što se vidjelo od njenog početka.

Prvi gol u mreži gostiju završio je već u 5. minuti, a pogodio je Ashley Young. Već u 20. minuti bilo je 2:0 i to nakon što je Alexis Sanchez bio siguran s bijele tačke. Do kraja prvog dijela u strijelce se upisao i D'Ambrosio.

U drugom poluvremenu Inter nastavlja tamo gdje je stao jer je u 52. minuti Gagliardini pogodio za 4:0. Taj rezultat bio je na snazi do 83. minute kada Eriksen postiže peti gol za svoj tim, da bi konačan rezultat susreta postavio Candreva dvije minute prije kraja.

Interu je ovo bila najveća pobjeda još od marta 2017. godine kada je savladao Atalantu 7:1.

Nerazzurri uprkos uvjerljivom trijumfu ostaju na 3. poziciji jer još uvijek imaju četiri, odnosno osam bodova manje od Lazija i Juventusa. S druge strane, Brescia je skoro i ispala jer ima samo 18 bodova i posljednja je na tablici.

Seria A, 29. kolo:

Inter - Brescia 6:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi