Inter pobjedom u Veroni preuzeo prvu poziciju na tabeli Serije A

Gosti slavili sa 2:1

Inter pobjedom u Veroni preuzeo prvu poziciju na tabeli Serije A

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su u gostima pobijedili Veronu sa 2:1 u meču 14. kola italijanske Serije A.

U prvom poluvremenu smo gledali pravu uspavanku na terenu, te smo uspjeli zabilježiti samo jednu pravu priliku. Naime, Inter je uspio da zaprijeti tek u 36. minuti kada je udarac Lautara odbranio Silvestri.

Međutim, na startu drugog dijela klub s Meazze uspio je da dođe do vodstva. Hakimi je sjajno prošao i centrirao s desne strane, a u kaznenom prostoru odlično se snalazi Lautaro koji ovaj put matira golmana Verone i pogađa za 0:1.

Ipak, samo desetak minuta kasnije Verona je izjednačila. Nevjerovatnu grešku napravio je Handanović kojem je ispala lopta, a lošu reakciju Škriniara iskoristio je Ivan Ilić koji pogađa za 1:1.

No, radost domaćih zbog izjednačenja nije dugo trajala jer je Inter već u 69. minuti ponovo uspio da dođe do prednosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj put odlično centrira Brozović, a najviši u kaznenom prostoru Verone je ovaj put Škriniar koji glavom sjajno pogađa za 2:1 i tako se uspio iskupiti za lošu reakciju kod gola domaćih.

Do kraja utakmice vidjeli smo još nekoliko dobrih šansi na obje strane, ali je ostalo 1:2. Inter je preuzeo prvo mjesto na tabeli i ima 33 boda, dva više do Milana koji ov 20:45 sati dočekuje Lazio. Verona je deveta sa 20 bodova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino69
Za kratko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti