Inter pravi mašinu koja mora zaustaviti Juventus: Na Meazzu stiže i zvijezda Real Madrida?

Žele ga dovesti na posudbu

Inter pravi mašinu koja mora zaustaviti Juventus: Na Meazzu stiže i zvijezda Real Madrida?

Endin Čaušević

Gareth Bale još uvijek nije riješio pitanje svoje budućnosti jer je jasno da Zinedine Zidane neće računati na njega naredne sezone.

Bale se nije naigrao otkako se Zidane vratio na klupu Real Madrida, a zbog loših izdanja u finišu sezone čak je dobio velike zvižduke s tribina Santiago Bernabeua.

Gotovo je sigurno da će Bale ovog ljeta napustiti kraljevski klub, ali ponuda za njega baš i nema. Bale se povezivao s nekoliko engleskih klubova, no još uvijek zvanično ponude za Velšanina nisu stigle na adresu Reala.

Prethodnih dana Bale se najviše povezuje s Interom koji ima veliku želju da ga dovede na Meazzu. Čelnici Intera žele napraviti tim koji će konačno zaustaviti dominaciju Juventusa, a dolazak Balea bi sigurno bio velika stvar.

Ovaj 30-godišnjak s Realom ima ugovor do ljeta 2022. godine i sigurno da je problem za Inter njegova godišnja plata od čak 15 miliona eura. No, italijanski klub razmatra čak opciju da ga dovedu na posudbu, te da otkupe njegov ugovor narednog ljeta.

U Interu se žele tako osigurati da Bale može ići nakon samo jedne sezone ukoliko ne bude zadovoljan u Interu, a 50% od njegove plate bi trebao pokriti Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bale je prošle sezone odigrao 42 utakmice za Real i postigao je 14 golova. No, da li će njegov naredni klub biti Inter ostaje nam da vidimo u narednim sedmicama.

Naravno, već sedmicama se špekuliše da će Inter dovesti Edina Džeku i Romelua Lukakua, a ukoliko uspio dovesti ovaj dvojac i Balea onda će klub s Meazze biti zaista jedan od favorita za osvajanje Scudetta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaki84
zaustavit ce Juventus.... za jedno 15 godina
1 4
Balans
Nemojte se zaludjivati, Juve je 5 god. ispred svih.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti