Novi preokret u promjeni Interovog imena

Kako će se klub zvati?

Novi preokret u promjeni Interovog imena

E. Škorić

Italijanski mediji jutros su objavili kako će slavni milanski Inter mijenjati od marta i ime i grb.

Internazionale je puno ime kluba sa sjevera Italije, a mediji su objavili da će "Inter Milano" biti njegovo novo ime, te da će uz to biti promijenjen i grb i to sa simbolima slova I i M, nešto slično kao što je to ranije uradio Juventus.

Međutim, La Repubblica je sada objavila da se naziv kluba neće mijenjati i da će ostati "FC Internazionale", a da će "Inter Milano" biti korišteno samo za lansiranje novog grba.

"Niti kinesko vlasništvo nad Interom, niti uprava, nemaju namjeru promijeniti povijesno ime kluba. Ime kluba ostat će FC Internazionale i to nikada nije dovedeno u pitanje", objavio je novinar Franco Vanni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter će na ovaj način proslaviti 113. rođendan kluba i ujedno će pokušati da ostvari veliku zaradu marketinškim potezima i promjenama.

Podsjećamo da će kompanija E vergrande biti generalni sponzor od nove sezone umjesto Pirellija, koji nakon nekoliko decenija odlazi u povijest.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Eto vidi sada belaja
3 0
Asam85
Da, mijenjaju ime, Inter u Inter, baš kao što je nedavno Juventus promijenio u Juventus.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi