Inter se ispromašivao, Mandžukić sve surovo kaznio
(Foto: EPA) Večeras je odličnu partiju pružio Cancelo koji je i asistirao Mandžukiću za jedini gol na utakmici

Juventusu pripao Derby d'Italia

Inter se ispromašivao, Mandžukić sve surovo kaznio

Derby d'Italia otvorio je 15. kolo Serije A. Lider italijanskog šampionata Juventus je na svom stadionu dočekao ekipu Intera i slavio minimalnu pobjedu - 1:0.

Inter je hrabro ušao u susret na Allianz stadionu, mada je i Juventus od početka pokušavao uspostaviti svoju igru.

Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Inter i to preko Gagliardinija u 28. minuti. Ipak, Gagliardini iz sjajne pozicije pogađa samo lijevu stativu gola Juventusa.

Imao je Inter ubrzo još jednu dobru šansu, ali se mreža gola Juventusa nije tresla.

Zaprijetio je ozbiljnije Juve tek pred kraj prvog dijela. Pokušavali su Chiellini, Bentancur i Bonucci, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme otvoreno je velikom šansom za Inter. Fudbaleri Juventusa su poklonili loptu protivnicima pred svojim golom, ali Politano nije uspio iskoristiti priliku u kojoj se iznenada našao, pa je ostalo 0:0.

Zaigrao je potom Juventus puno bolje, djelovali su Allegrijevi izabranici dosta "svježije", a onda su u 66. minuti stigli i do gola. Matuidi je poslao sjajnu dugu loptu za Cancela koji potom ubacuje pred gol Intera, a Mandžukić glavom matira Handanovića za 1:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U finišu utakmice je ritam igre potpuno opao, pa je Juventus lagano sačuvao prednost i slavio novu pobjedu.

Juventus je novom pobjedom dodatno popravio svoj bodovni saldo i sada lider Serije A ima 43 boda, 11 bodova više, ali i utakmicu više u odnosu na drugoplasirani Napoli. Inter je, sa druge strane, ostao treći sa 29 bodova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sport
MANDŽUKIĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ.............. odmah da vam se poserem na ćilim na kojem klanjate onom pedofilu i silovatelju male Ajše od 3 godine
2 40
Sport
kaže moj babo nusret da je mandžđo klasa za sponzora srbske kurawe sa srbčetom
8 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi