Inter se lagano obračunao s Rapidom, Slavia "isprašila" Genk u gostima

Mečevi Evropske lige

Inter se lagano obračunao s Rapidom, Slavia "isprašila" Genk u gostima

E. Čaušević

Fudbaleri Intera lagano su došli do osmine finala Evropske lige jer su večeras pred svojim navijačima savladali Rapid sa 4:0.

Inter je u prvom duelu ovih ekipa u Beču pobijedio sa 1:0, a večeras su nakon 18 minuta završili posao i već tada je bilo jasno ko će sutra put Nyona na izvlačenje parova osmine finala.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i već u 11. minuti poveli sa 1:0 kada je Vecino pogodio mrežu Rapida. Prije toga nestvaran promašaj imao je Candreva koji je s pola metra promašio prazan gol jer mu je lopta prošla kroz noge.

Samo sedam minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0, a ovaj put sjajan gol postigao je iskusni štoper Ranocchia koji je dobio šansu da zaigra od prve minute. Nakon toga gledali smo većinom igru na sredini terena, te smo u samom finišu meča vidjeli još dva gola.

Prvo je u 80. minuti Ivan Perišić postigao gol za 3:0, da bi sedam minuta kasnije konačnih 4:0 postavio Politano koji je u drugom poluvremenu ušao umjesto Lautara Martineza.

U osminu finala će i Slavia iz Praga koja je u gostima deklasirala Genk sa 1:0. Belgijanci su sjajno počeli i poveli sa 1:0 golom Trossarda, ali su onda doživjeli katastrofu.

Slavia je izjednačila golom Coufrala u 23. minuti, a u drugom dijelu gosti su postigli još tri gola. Na 1:2 povisio je Traore, a na 1:3 Škoda. Konačnih 1:4 svojim drugim golom u 69. minuti postavio je Škoda.

Evropska liga, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inter - Rapid 4:0
Genk - Slavia Prag 1:4

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi