Inter se prošetao Bakuom, Partizan izgubio u Kazanu

Evropska liga

Inter se prošetao Bakuom, Partizan izgubio u Kazanu

Midhat Šljivak

Utakmice grupe H Evropske lige odigrane su ranije u odnosu na ostale, a u dva susreta su favoriti Inter i Rubin bez većih problema došli do pobjeda.

Inter je lagano prošao gostovanje u Bakuu kod Neftcija gdje su Neroazzuri slavili sa 3:1.
Sve je bilo riješeno već nakon prvih 45 minuta igre. Coutinho je u 10. minuti doveo Inter u prednost, da bi nakon pola sata Joel Obi pogodio za 2:0.  Treći gol djelo je Marka Livaje u 42. minuti za ubjedljivu prednost na poluvremenu.

Nastavak susreta donio je gol za Neftci. Canales je pogodio za smanjenje vodstva Intera na 1:3, a to se ispostavio i kao konačan rezultat susreta.

Partizan je u Kazanu odoljevao Rubinu do 44. minute, ali je onda Turčin Gokdeniz Karadeniz pogodio za vodstvo Rubina i rezultat prvog poluvremena od 1:0. Na samom otvaranju drugog poluvremena novi gol u mreži Stojkovića. Odličnu akciju u 48. minuti završio je Aleksandr Ryazantsev za vodstvo od 2:0.  Iako je Rubin imao još nekoliko izglednih prilika, do kraja susreta promjene rezultata nije bilo, pa je ostalo 2:0.

Završen je i jedna susret grupe A u kojem je Anži sa 2:0 savladao švicarski Young Boys.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, u nastavku je dva gola postigao Samuel Eto'o.  Sa bijele tačke u 62. minuti susreta Kamerunac je doveo Anži u prednost, da bi konačnih 2:0 postavio u 90. minuti.



Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.