Inter tek kroz produžetke
Zlatan Ibrahimović

Kup Italije

Inter tek kroz produžetke

Edmir Škorić

Zahvaljujući boljoj igri u produžetcima Inter je slavio na svom stadionu protiv Genoe (3:1), te se tako plasirao u četvrtfinale kupa Italije.

Trener Jose Mourinho na teren je poslao rezervni sastav uz par provotimaca, ali tek nakon produžetaka Portugalac je mogao odahnuti. Inter je nakon 1:1 u regularnih 90 minuta, golovima Ibrahimovića i Cambiassa došao do pobjede.

Giuseppe Meazza je mirovala sve do 75. minute, a onda je pomalo zaboravljeni Brazilac Adriano doveo domaće u vodstvo. Slavlje za domaće navijače koji su i ovaj put u velikom broju podržavali svoj klub, unatoč temperaturi od -5 celzijusovih stepena. 

Minus se znatno i povećao kada je Rossi samo četiri minute poslije izjednačio rezultat na 1:1. Prije toga Mourinho je u igru poslao Ibrahimovića, mladog Obinnu i Cambiassa, a sa terena je povukao  Adriana, Jimeneza i Muntarija. 

"Nerazzurri" su se bolje snašli u narednih 30 minuta produžetaka i golovima Zlatana Ibrahimovića, te Cambiassa došli do pobjede i prolaza u četvrtfinale italijanskog Kupa. Gosti su od 20. minuta igrali sa igračem manje, nakon što je crveni karton dobio Biava, poslije čega je dosuđen jedanaesterac za Inter. No, u 21. minutu prokockao ga je Adriano. 

Treba istaći da je poseban gost večeras na Meazzi bio izbornik Argentine Diego Maradona. "Mali zeleni" je došao pogledati Argentince, kojeg uistinu ima na pretek u timu Intera, ali i u Genoi.

U četvrtfinalu Inter će igrati protiv Rome koja je 17. decembra slavila protiv Bologne rezultatom 2:0.

INTER - GENOA  3:1 (1:1)

Adriano 75' (1:0)
Rossi 79' (1:1)
Cambiasso 100' (2:1)
Ibrahimović 103' (3:1)

Inter: 1 Toldo; 13 Maicon, 16 Burdisso, 25 Samuel, 6 Maxwell; 4 Zanetti, 26 Chivu, 20 Muntari; 11 Jimenez; 18 Crespo, 10 Adriano.

Genoa: 73 Scarpi; 25 Biava, 13 Ferrari, 26 Bocchetti, 23 Modesto; 7 Rossi, 77 Milanetto, 28 Juric; 68 Vanden Borre, 14 Sculli, 20 Mesto. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.