Inter teškom mukom do pobjede protiv Cagliarija, hat-trick Berardija u pobjedi Sassuola
Inter nije igrao pretjerano lijep nogomet, ali je na kraju ipak slavio

Nerazzurri su pobjedom skočili na vrh tabele

Inter teškom mukom do pobjede protiv Cagliarija, hat-trick Berardija u pobjedi Sassuola

S. Pašalić, foto: EPA

Inter je u 2. kolu Serije A stigao na gostovanje kod ekipe Cagliarija i u uzbudljivoj utakmici ostvario pobjedu rezultatom 2:1.

Narazzurri su nešto bolje otvorili meč, a u 25. minuti su stigli i do vodstva kada je Lautaro Martinez postigao gol za 1:0. Ipak, činilo se da će ga glavni sudija poništiti zbog ofsajda, ali je nakon pregleda VAR snimke i dugog vijećanja odlučio da ipak prizna gol.

Cagliari je zatim zaigrao nešto bolje, ali u prvom poluvremenu nije uspio stići do izjednačenja. Ipak, to je uspio već u 50. minuti kada je Joao Pedro pogodio za 1:1.

Ekipa Antonija Contea je nakon toga krenula po drugi gol te je imala nekoliko prilika, a najbolju je dobila u 72. minuti kada je glavni sudija pokazao na penal, a Romelu Lukaku je bio siguran za 2:1.

Inter je nakon toga imao nekoliko prilika da stigne do uvjerljivije pobjede, ali igrači ovog tima su bili neprecizni pa se rezultat do kraja nije mijenjao.

Sassuolo je na svom terenu bio uvjerljiv protiv Sampdorije sa 4:1, a Domenico Berardi je postigao hat-trick za samo 14 minuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Parma je iznenadila Udinese u gostima i slavila sa 3:1, a Mate Jajalo je odigrao cijeli meč za domaći tim.

Atalanta i Torino su odigrali dosta uzbudljiv meč, a gosti su na kraju slavili sa 3:2. Genoa je na svom terenu savladala Fiorentinu sa 2:1, a Verona je u gostima bila bolja od Leccea sa 1:0.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi