Inter u finišu srušio Chievo
Foto: EPA

Pobjeda Intera

Inter u finišu srušio Chievo

Midhat Šljivak

Fudbaleri Intera pobijedili su večeras na Giuseppe Meazzi Chievo s 3:1 u susretu 20. kola Serie A.

Ušao je Inter kao veliki favorit u ovaj meč. Nerazzurri su imali seriju od četiri pobjede i očekivalo se da će i večeras lako stići do pobjede. Na kraju su slavili, ali uz dosta muke.

Inter je dominirao u ovom susretu. Krenuli su žestoko od prvog minuta, ali lopta nije htjela u gol.

Hladan tuš domaći su doživjeli u 34. minuti. Nakon kornera se najbolje u kaznenom prostoru Intera snalazi Sergio Pellissier, te pogađa za prednost od 1:0.

Krenuo je Inter potom po izjednačenje, ali su na njega čekali do 69. minute kada je Mauro Icardi pogodio za 1:1.

Imao je domaći tim još dosta šansi da dođe do pobjede do kraja meča, a u 86. minuti su konačno probili bedem gostiju. Ivan Perišić je pogodio za 2:1, da bi konačnih 3:1 postavio Eder u nadoknadi meča.

Seria A, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Chievo 3:1 (Icardi 69', Perišić 86', Eder 90+3' / Pellissier 34')


 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi