Inter u polufinalu Kupa, Eriksen debitovao

Nerazzurri savladali Violu

Inter u polufinalu Kupa, Eriksen debitovao

Fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale Kupa Italije nakon što su večeras na domaćem terenu porazili Fiorentinu sa 2:1. 

Antonio Conte je u ovom meču izveo vrlo snažan sastav u kojem su između ostalog bili Alexis Sanchez, Romelu Lukaku i Lautaro Martinez, a u drugom poluvremenu priliku za debi dobio je i Christian Eriksen.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo šansi, a jedinu pravu za Inter iskoristio je Antonio Candreva i to minut prije kraja prvog dijela. Sjajno je reagovaoa u šesnaestercu gostiju i ostavio nemoćnog njihovog golmana.

Na samom početku drugog dijela veliku šansu imao je Lautaro Martinez, ali šutira pored gola. Kasnije je tukao i Alexis, ali također pored gola. Poslije toga ponovo je pokušao Lautaro, ali ovog puta preko gola.

Kazna za sve to stigla je u 60. minuti kada Caceres pogađa za poravnanje. Mogli su gosti i do preokreta samo sedam minuta kasnije, ali Handanović je odbranio šut Vlahoviča.

Samo sedam minuta poslije toga Inter dolazi do nove prednosti. Barella je tukao s vrha šesnaesterca i precizno pogodio za 2:1. Kasnije se ispostavilo da je to i konačan rezultat ovog susreta.

Na ovoj utakmici debitovao je i novi fudbaler Intera Eriksen koji je šansu za igru dobio u 66. minuti.

Inter će u polufinalnom ogledu igrati protiv Napolija.

Četvrtfinale Kupa Italije:

Inter - Fiorentina 2:1

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Dzaba im i dva Eriksena, Juve opet uzma. Inter ce sad sve cesce da kiksa
1 4
I_st
Inter se polahko vraca gdje mu je i mjesto
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi