Prije nekoliko dana otpisan, danas ipak u konkurenciji, a smiješi mu se i daleki transfer

Saga oko Amera Gojaka

Prije nekoliko dana otpisan, danas ipak u konkurenciji, a smiješi mu se i daleki transfer

Eldar Ganibegović

Prije nekoliko dana stigle su nam jako loše vijesti o našem Ameru Gojaku.

Trener Modrih Ante Čačić odvojio ga je od ostatka ekipe i poslao ga da trenira po posebnom režimu, što je značilo da ne računa na njega.

Danas Dinamo počinje svoj evropski put ove sezone, a na Maksimiru će u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka ugostiti makedonski Shkupi. 

UEFA je objavila prijaveljene igrače za ovaj susret, a među njima nalazi se i Amer Gojak, što je svakako dobra vijest. Početnih postava još uvijek nemamo, no teško je da ćemo našeg reprezentativca u ovim okolnostima vidjeti među prvih 11.

Tu je i Luka Menalo koji je bio heroj Dinama u prvoj utakmici HNL-a kada je u 90. minuti postigao pobjedonosni pogodak protiv Lokomotive (3:2) i vidjet ćemo da li će ga Čačić nagraditi uvrštanjem u startnu postavu u Ligi prvaka.

Utakmica Dinamo - Shkupi počinje od 21 sat, a ne treba ni napominjati da je prvak Hrvatske apsolutni favorit u ovom dvomeču.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako je hrvatski Index upravo objavio, za usluge Amera Gojaka zainteresovan je Inter Miami, član MLS-a čiji je vlasnik David Beckham, te se na Maksimiru uskoro očekuje i službena ponuda za njega.

Pitanje je samo koja je Gojakova želja, nastavak u Evropi ili odlazak "preko bare". 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zilan66
Zelja mu je da igra pa bilo gdje
4 0
SamoSiroki
A ne može dalje od Balkana, nažalost..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti