Hoće li se Džeko u smiraj karijere okititi najznačajnijom titulom u klupskom fudbalu?
Edin Džeko u karijeri je osvojio mnoge trofeje, no još uvijek čeka na prvi evropski trofej. Je li došlo vrijeme za to ove sezone?

Inter imao dobar žrijeb

Hoće li se Džeko u smiraj karijere okititi najznačajnijom titulom u klupskom fudbalu?

Eldar Ganibegović

Okončana je prva reprezentativna pauza ove godine, a do iduće biti će završena sezona na klupskom nivou. Edin Džeko je osvojio jedan trofej (Superkup Italije), a u igri je za još dva.

Već sada je jasno da, nakon što je bio prvak Njemačke i Engleske, Edin Džeko ni iz osmog pokušaja neće postati prvak Italije i da će ta titula na jug kod Napolija, koji se odlijepio na vrhu Serije  A.

Međutim, Džeko je bio jedan od junaka Intera u Saudijskoj Arabiji kada je postigao gol protiv Milana u pobjedi u finalu Superkupa Italije, te je to trofej koji je za sada osvojio ove sezone.

Inter je u igri da obrani i kup Italije, a u polufinalu ih čeka dvomeč protiv Juventusa i vidjet ćemo šta mogu u tom takmičenju.

Kada je Edin Džeko u pitanju, titule i trofeje je osvajao u zemljama poput Njemačke, Engleske i Italije, no još uvijek čeka na svoj prvi evropski trofej. Je li došlo vrijeme za to?

U Ligi prvaka ostalo je još osam klubova, odnosno na rasporedu je četvrtfinale. Inter je jedan od tih osam timova, a, iako u ovoj fazi više nema lakih protivnika, mora se reći da ih je žrijeb pogledao.

Oglasi

Viceprvak Italije će u četvrtfinalu igrati dvomeč protiv Benfice koja je na papiru i najmanje zvučan protivnik kojeg je Inter mogao dobiti u četvrtfinalu.

Dobro su prošli i kada je kostur do finala u pitanju, jer će se u eventualnom polufinalu sastati protiv boljeg iz dvomeča Milana i Napolija, dakle izbjeći će glavne favorite - Real Madrid, Bayern i Manchester City.

Inter ima otvoren put do finala koje će se igrati u Istanbulu, a ukoliko se tamo nađe, onda je u jednoj utakmici sve moguće. Ni trener Nerroazzura ne bježi od toga, te je i sam Simone Inzaghi u jednoj izjavi rekao da je cilj osvojiti i Ligu prvaka. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Edin Džeko je najdalje u ovom takmičenju dobacio u sezoni 2017/18. kada je na njegovim krilima Roma stigla do polufinala ovog takmičenja, gdje ih je izbacio Liverpool. Vidjet ćemo da li je ove sezone došlo vrijeme da Džeko napravi iskorak i stigne možda i do titule prvaka Evrope.

Definitivno najznačajniji trofej u klupskom fudbalu bio bi kruna karijere za Edina Džeku, baš kao što bi to bio i plasman na Evropsko prvenstvo s reprezentacijom Bosne i Hercegovine što se nadamo da će uspjeti. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Ma nema sanse da osvoje. Pitanje je mogu li proci i Benficu
0 1
Hadzija123
Befika oreozbiljan klub sta pisu ivi nivinari nisu nirmalni
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi